5 opties voor de Black Tie


Red Velvet

Fluwelen jasjes zijn een elegante en veelzijdige variatie op een smoking, vooral tijdens de donkere, koudere maanden van de winter. De heer Tom Ford is een modern stijlicoon als het gaat om avondkleding, en hij heeft velvet dinner jackets een nieuwe klassieker van de nacht gemaakt. Beschikbaar in meer dan 10 kleuren als: diep bordeaux, midnight blue, bottle green, en natuurlijk zwart.
Zo'n fluwelen jasje ziet er natuurlijk heel elegant uit met een eenvoudige strik en een wit shirt, maar als dat te stijf aanvoelt is een coltrui een erg smaakvol alternatief.

 

Midnight Blues

De feestelijke midnight blues. Het klinkt als een muziek-genre uit de zuidelijke staten van Amerika, maar niets is minder waar. Voor de man die houdt van klassiek, maar ook van wat kleur is een midnight blue smoking het perfecte alternatief voor de black tie. Een outfit die anders is dan het klassieke zwart, maar niet onnodig veel bekijks trekt. Omdat het revers zwart is kan het blauwe jasje perfect worden gecombineerd met een zwarte smokingbroek. Maar voor de extra kleurrijke dagen is een passende midnight blue broek met zwarte bies ook een uitstekende optie.

Waar je bij de klassieke smoking glimmende zwarte schoenen draagt met een dergelijk ensemble, kun je hier ook wat controversiëler kiezen voor bijvoorbeeld een paar gebruinde bordeauxrode veterschoenen.

  

The Classic

Een zwarte smoking is altijd goed. Als je ooit maar één smoking zou kopen en op zoek bent naar een one-style-fits-all dan is deze tijdloze klassieker het antwoord. Het traditionele jasje heeft 1 knoop, met een satijnen puntrevers en zonder split. Het jasje moet natuurlijk makkelijk open gaan wanneer je gaat zitten. De klassieke Tuxedo broek heeft geen riemlussen, want deze wordt nooit met een riem gedragen. Tenslotte eindigt de outfit onderaan bij de lakschoen. Hoogglanzend leer wat perfect de combinatie tussen chic en feestelijk benadrukt.

Maak de zwarte smoking spannend door bijvoorbeeld een velours strik te dragen, of opvallende manchetknopen. Kleine details geven deze klassieke outfit net dat spannende accent waardoor hij zelfs vandaag de dag nog altijd net zo iconisch is.

 

Tropical Tuxedo

Een white dinner jacket (eigenlijk ivoor of crème) heeft een bijzonder sterke uitstraling als je een formele gebeurtenis bijwoont in een warm klimaat - bijvoorbeeld een bruiloft in het buitenland. Of zelfs wanneer jij de bruidegom bent en je wilt coördineren met de bruid, maar jezelf wilt onderscheiden van de gasten. Zo'n jasje is al decennia een voorbeeld van stijl, en is meestal gemaakt van een lichter materiaal dan een zwarte smoking. Het is natuurlijk een risicovolle keuze: pas op voor rode wijn.

Draag het jasje met een effen zwarte smokingbroek en een krakend wit shirt om zo de ivoren tint van het jasje te versterken. Houd je manchetknopen eenvoudig. Goud, zilver of parelmoer zijn de beste opties.

 

Casual Chic

Sommige gelegenheden zijn zo strak en chic dat het raadzaam is om het netjes te spelen en je te houden aan de harde conventies. Maar aan de andere kant van het spectrum? Nou ja, anything goes.

Je hoort af en toe de termen "Hollywood black tie" of "creative black tie", die in feite gewoon een excuus zijn om eens te experimenteren. Maar hoe los je interpretatie van black tie ook is, onthoud de gouden regel: make an effort.

 


laat een reactie achter
Naar boven